Actueel

U hebt gekozen voor “Actueel”, op deze pagina gaan wij b.v. veel gestelde vragen beantwoorden en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen van ons productieproces in Goor.

Veelgestelde vraag is hoe het nu precies “zit” met de winkel in Amsterdam en onze gelijknamige collectie.

Inderdaad verwarrend maar om een lang en teleurstellend verhaal kort te houden verkochten wij in 2009 onze winkelactiviteit in Amsterdam met gebruik onder strikte voorwaarden van onze naam ‘Den Haan & Wagenmakers B.V’ Retail.  De productie en de collectie onder dezelfde naam werden niet mee verkocht en bleven ons eigendom.  De collectie Nederlandse sitsen “Den Haan & Wagenmakers” wordt niet meer geleverd aan de winkel in Amsterdam en is uitsluitend te koop op deze web site www.dutchfabric.nl met uitzondering van een aantal museumwinkels waarvan de adressen onderaan deze pagina zijn vermeld. Zogenoemde reproducties van historische dessins die sinds een aantal jaren internationaal- en in het bijzonder in de winkel in Amsterdam als alternatief worden aangeboden, zijn gedrukt in Azië op een stofbreedte van 110 cm.   Onze collectie sitsen wordt pigment gedrukt in Goor – Nederland, op een stofbreedte van 150 cm. en is gesigneerd in de rand van de stof.

 

 

 

SITS.  Katoen in bloei  

In samenwerking met het Fries museum hebben wij  een aantal sitsen kostuumstukken als inspiratie mogen gebruiken voor nieuwe dessins in onze collectie Nederlandse sitsen. Om te beginnen het bloemenveld in de grote palempore met paarse achtergrond. Ook van de bijzondere kimono of Japonse rok met pijnboom en prunus bloesem op rode achtergrond is een bewerking in gang gezet.   Afb. van 1. palempore en 2. Japonse rok.

      

Zodra deze nieuwe dessins gedrukt zijn kunt u deze sitsen uitsluitend op onze shop on line en in de museum winkel van het Fries Museum kopen/bestellen. In de museumwinkel zijn thans verschillende andere sitsen uit onze collectie te koop.

 

Adressen waar onze collectie verkocht wordt: 

Edams Museum. Damplein 8. Edam.  tel. 0299372644   web site :  www.edamsmuseum.nl

Museum Spakenburg. Oude Schans 47-63. Bunschoten- Spakenburg.  tel. 0332983319  web site: www.museumspakenburg.nl

Het klederdracht Museum Amsterdam. Herengracht 427. Amsterdam C. tel. 0208452399  web site : www.hetklederdrachtmuseum.nl    Deze locatie is met ingang van 1 juni 2020 gesloten. Er wordt gewerkt aan een nieuwe bestemming voor de collectie, elders in Nederland.

Fries Museum. Wilhelminaplein 92. Leeuwarden. tel. 0582555500  web site: www.friesmuseum.nl

Provence stoffen winkel in Schoonhoven. Haven 63. Schoonhoven. tel. 0182382040 web site: www.provence.nl

Zeeuws Museum. Abdij plein. Middelburg. tel. 0118653000  web site: www.zeeuwsmuseum.nl

 

Foto op voorpagina is van de Kostuumgroep De Zaanse Kaper. De vereniging zet zich in voor de historie van kostuums uit de Zaanstreek in de periode van 1750 tot en met 1910.

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×