Actueel

U hebt gekozen voor “Actueel”, op deze pagina gaan wij b.v. veel gestelde vragen beantwoorden en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen van ons productieproces in Goor.

Veelgestelde vraag is hoe het nu precies “zit” met de winkel in Amsterdam en onze gelijknamige collectie.

Inderdaad verwarrend maar om een lang en teleurstellend verhaal kort te houden verkochten wij in 2009 onze winkelactiviteit met gebruik van onze naam DH&W bv. De productie en de collectie onder dezelfde naam werden niet mee verkocht en bleven eigendom van ons, DH&W Beheer bv.

Aanvankelijk was dit geen probleem omdat onze collectie verkocht werd door de nieuwe eigenaars in onze voormalige winkel. Na een aantal ernstige incidenten met de kopers van onze winkelactiviteit hebben wij de levering van onze collectie aan de winkel in Amsterdam beëindigd. Vergelijkbare stoffen die in de plaats van onze collectie in onze voormalige winkel in Amsterdam worden verkocht, zijn ontwikkeld door Otto Hamelink – UK in samenwerking met P.Prins en N.Kooiman en worden gedrukt in Azië.

Aangezien er een wezenlijk kwaliteitsverschil bestaat tussen ons Nederlandse- en het Aziatische eindproduct adviseren wij u zorgvuldig te zijn bij aankoop.

 

Open dagen in de stofdrukkerij in Goor kunnen in 2017 geen doorgang vinden helaas.

In 2018 hopen wij weer een rondleiding in combinatie met een tentoonstelling te kunnen organiseren.                   Wij houden u op de hoogte op deze pagina.

 

In Leeuwarden is er in het Fries Museum een tentoonstelling over sits te zien.

SITS.  Katoen in bloei   vanaf 11 maart tot en met 10 september 2017.

Wij hebben uiteraard een kijkje genomen en raden u aan om hetzelfde te doen. Mooie collectie die ruim en overzichtelijk is opgesteld. Onder het museum bevindt zich de royale parkeergarage ( Zaailand) en na of tijdens de bezichtiging kunt u er lekker koffiedrinken en een kijkje nemen in de winkel.  In samenwerking met het museum hebben wij  een aantal sitsen kostuumstukken als inspiratie mogen gebruiken voor nieuwe dessins in onze collectie Nederlandse sitsen. Om te beginnen het bloemenveld in de grote palempore met paarse achtergrond. Ook van de bijzondere kimono of Japonse rok met pijnboom en prunusbloesem op rode achtergrond is een bewerking in gang gezet.   Afb. van 1. palempore en 2. Japonse rok.

      

Zodra deze nieuwe dessins gedrukt zijn kunt u deze sitsen uitsluitend op onze shop on line en in de museum winkel van het Fries Museum kopen/bestellen. In de museumwinkel zijn thans verschillende andere sitsen uit onze collectie te koop.

 

Adressen waar onze collectie verkocht wordt: 

Edams Museum. Damplein 8. Edam.  tel. 0299372644   web site :  www.edamsmuseum.nl

Museum Spakenburg. Oude Schans 47-63. Bunschoten- Spakenburg.  tel. 0332983319  web site: www.museumspakenburg.nl

Het klederdracht Museum Amsterdam. Herengracht 427. Amsterdam C. tel. 0208452399  web site : www.hetklederdrachtmuseum.nl

Fries Museum. Wilhelminaplein 92. Leeuwarden. tel. 0582555500  web site: www.friesmuseum.nl

Provence stoffen winkel in Schoonhoven. Haven 63. Schoonhoven. tel. 0182382040 web site: www.provence.nl

Quiltpalace in Staphorst. Muldersweg 5 -2. Staphorst. tel. 0522465055  web site: www.quiltpalace.nl/contact

Beurzen in Nederland en Europa ’t Laurierboompje. tel. 0342451554   web site: www.laurier.nl

Zeeuws Museum. Abdij plein. Middelburg. tel. 0118653000  web site: www.zeeuwsmuseum.nl

 

Important news for our English speaking customers.

The English translation of this web site is ready but it will take a while before all has been verified etc. It will not take very long anymore. In the meantime you are welcome with all your questions.

Information pour nos visiteurs Francais.

La traduction en Francais est en cours et dans quelques semaines tout est prêt pour votre visite dans notre boutique en ligne et l’ information intéressante dans les autres pages. Dans l’intervalle vous êtes le bienvenue avec tout vos questions etc.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×